(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezizda O‘zbekiston Respublikasida sayyor soliq tekshiruvining huquqiy asoslari, uni tashkil etish va o‘tkazish mexanizmlari hamda ushbu nazorat shaklining amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Sayyor soliq tekshiruvlarining maqsadi, vazifalari, bosqichlari, tekshiruv jarayonida soliq organlari va soliq to‘lovchilarning huquq hamda majburiyatlari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, amaliyotda uchrayotgan muammolar, xususan, tekshiruvlarni tashkil etishdagi ayrim kamchiliklar, huquqni qo‘llash amaliyotidagi ziddiyatlar va raqamlashtirish bilan bog‘liq masalalar o‘rganilib, sayyor soliq tekshiruvlari samaradorligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.