(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda O‘zbekiston Respublikasi mustaqilligining dastlabki yillarida xalqaro maydonda o‘zaro tan olinishi va ikki tomonlama diplomatik aloqalarning huquqiy poydevori yaratilishi jarayonlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda 1992-yilda xorijiy davlatlar bilan imzolangan Qo‘shma kommyunikelarning xalqaro-huquqiy tabiati, ularning davlat suvereniteti, hududiy yaxlitlik va ichki ishlarga aralashmaslik prinsiplari bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Shuningdek, mazkur hujjatlarning respublika tashqi siyosati rivojidagi tarixiy ahamiyati yoritilgan.