(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda turistik xizmatlar bozorining hozirgi holati, rivojlanish tendensiyalari va marketing yondashuvlari tahlil qilingan. Turizm sohasida raqamli texnologiyalar, internet marketing, brending va hududiy marketing vositalaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida ichki va tashqi turizmni rivojlantirishga ta’sir etuvchi omillar baholanib, xizmatlar sifatini oshirish hamda turistlar oqimini ko‘paytirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Natijalar turistik xizmatlarni samarali targ‘ib qilish va bozor raqobatbardoshligini oshirishda marketingning muhim o‘rin tutishini ko‘rsatadi.