(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bugungi kunda maktabgacha ta’lim tizimida bolaning har tomonlama kamol topishiga qaratilgan ta’lim-tarbiya jarayonlarining barchasi, bir tarzda yoki boshqa tarzda, nutq faoliyati bilan bog’lanadi. Bola muhitni nutq orqali anglaydi, his-tuyg’ularini nutq orqali ifodalaydi, bilim va ko’nikmalarni nutq vositasida o’zlashtiradi. Shu boisdan, maktabgacha yoshdagi bolalarda nutqni o’stirish masalasi nazariy jihatdan ham, amaliy jihatdan ham doimo dolzarbligini saqlab qoladi. Mazkur maqolada nutq o’stirishga zamonaviy yondashuvlar, bu boradagi amaliy muammolar va ularni bartaraf etish yo’llari ko’rib chiqiladi.