(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maktabgacha yosh — bolaning yetakchi faoliyati o’yin hisoblangan davrdir. Shu sababli, ushbu yoshda nutqni o’stirishning eng samarali va tabiiy vositalaridan biri didaktik o’yinlardir. Didaktik o’yin orqali bola zo’riqmagan, erkin holatda yangi so’zlarni o’zlashtiradi, gap tuzish ko’nikmasini mustahkamlaydi va o’z fikrini ifodalashga o’rganadi. Mazkur maqolada didaktik o’yinlarning nutq o’stirishdagi pedagogik vazifasi, ularning turlari va amaliy qo’llanilishi masalalari yoritiladi.