(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Sog’lom avlodni tarbiyalash — har qanday jamiyatning eng muhim ustuvor vazifalaridan biridir. Bu vazifaning amalga oshirilishi esa aynan maktabgacha yoshdan boshlanadi, chunki shu davrda bolada sog’lom turmush tarziga oid dastlabki ko’nikma va odatlar shakllanadi. Kunlik tartib-intizomga rioya qilish, shaxsiy gigiyena qoidalarini bilish, harakatga bo’lgan ehtiyojni qondirish va to’g’ri ovqatlanish odatlari — barchasi maktabgacha ta’lim tashkilotida tizimli pedagogik ish natijasida shakllanadi. Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda sog’lom turmush tarzini shakllantirishning pedagogik yo’nalishlari ko’rib chiqiladi.