(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bolaning ijodiy salohiyati uning kelajakdagi muvaffaqiyatli faoliyati uchun muhim zaminni tashkil etadi. Maktabgacha yosh — ijodiy qobiliyatlarning shakllanishi uchun eng qulay davr hisoblanadi, chunki bu yoshda bolaning tasavvuri, fantaziyasi va yangi yechimlar topish qobiliyati jadal rivojlanadi. O’yin esa bu davrning yetakchi faoliyati bo’lib, ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishning eng tabiiy va samarali vositasi hisoblanadi. Mazkur maqolada o’yin faoliyati orqali maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodiy qobiliyatlarni rivojlantirishning pedagogik asoslari va amaliy yo’nalishlari yoritiladi.