(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada oʻzbek tilidagi feʻl nisbatlari, ularning ma’no turlari hamda nutqdagi amaliy-uslubiy ahamiyati tahlil qilingan. Ayniqsa, badiiy matnlarda va ilmiy-rasmiy uslubda talabchanlikni yuzaga keltiradigan o‘zlik va majhul nisbatlarning farqlari aniq badiiy misollar yordamida ko‘rsatib berilgan. Maqola davomida nisbat shakllarining nafaqat quruq grammatik qoliplari, balki ularning yozuvchilar tomonidan qahramon ruhiyatini ochishda qanday uslubiy vositaga aylanishi tahlil etilgan.