(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri bo‘lgan Nazar Eshonqulning “Farishta” hikoyasi badiiy jihatdan tahlil qilinadi. Asarda bosh qahramonning bolalikdan boshlab jamiyatdagi o‘rni, unga berilgan laqablar orqali inson sha’ni va qadr-qimmatining toptalishi, ijtimoiy muhitning shaxs kamolotiga ta’siri yoritilgan. Hikoyadagi badiiy tasvir vositalari, ramziy ma’nolar hamda yozuvchining inson ruhiyati haqidagi falsafiy qarashlari tahlil etiladi.