(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada AQSH va Yevropa mamlakatlarida mediasavodxonlikning shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ushbu yo‘nalishda olib borilgan ilmiy va pedagogik tadqiqotlar tahlil qilinadi. Mediasavodxonlikning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, uning yoshlarning tanqidiy fikrlash, axborotni tahlil qilish va baholash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, AQSH va Yevropa davlatlarida mediasavodxonlikni ta’lim jarayoniga integratsiya qilish tajribalari, pedagogik yondashuvlar va ilg‘or amaliyotlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari mediasavodxonlikni rivojlantirish bo‘yicha xalqaro tajribani o‘rganish va uni milliy ta’lim tizimiga tatbiq etishning muhim jihatlarini aniqlashga xizmat qiladi.