(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada intensiv olma bog‘larida hosildorlikni oshirishning zamonaviy agrotexnik, agrokimyoviy va biologik usullari tahlil qilinadi. Tuproqqa ishlov berish, tomchilatib sug‘orish, mineral va barg orqali oziqlantirish, shakllantirib kesish, payvandtag va nav tanlash, zararkunanda va kasalliklarga qarshi integratsiyalashgan himoya tizimi kabi omillarning hosildorlikka ta’siri yoritilgan. Ilg‘or xo‘jaliklar tajribasi asosida samaradorlik ko‘rsatkichlari keltirilgan. Maqola fermerlar, agronomlar, bog‘dorchilik mutaxassislari va talabalar uchun mo‘ljallangan.