(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada o‘zbek xalqining ko‘p asrlik madaniy merosining ajralmas qismi hisoblangan milliy matolar va liboslarning shakllanish tarixi, rivojlanish bosqichlari hamda badiiy-estetik xususiyatlari yoritilgan. Atlas, adras, bekasam, shoyi kabi an’anaviy matolarning tayyorlanish texnologiyasi, ularning milliy kiyimlar yaratishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, milliy liboslarning hududiy xususiyatlari, bezak elementlari va zamonaviy modadagi o‘rni ochib berilgan.