(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada o‘zbek xalq amaliy bezak san’atining asosiy turlari, ularning tarixiy taraqqiyot bosqichlari hamda badiiy-estetik xususiyatlari tahlil qilingan. Naqqoshlik, ganchkorlik, koshinkorlik, kashtachilik, zardo‘zlik, kulolchilik, zargarlik va boshqa amaliy san’at turlarining shakllanishi hamda rivojlanish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, xalq amaliy bezak san’atining milliy madaniy merosni asrash, yosh avlodni estetik tarbiyalash va milliy qadriyatlarni rivojlantirishdagi o‘rni ochib berilgan. O‘zbek xalq amaliy bezak san’ati namunalarining badiiy qimmati va ularning jahon madaniyati taraqqiyotidagi ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan.