(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at yo‘nalishi o‘qituvchilarining ijodiy qobiliyatlarini shakllantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Muallif zamonaviy ta’lim tizimida ijodiy fikrlash, estetik did va innovatsion yondashuvlarga ega pedagog kadrlarni tayyorlash zaruratini tahlil qiladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya vositalari hamda samarali o‘qitish metodlaridan foydalanishning ahamiyati ochib berilgan. Oliy ta’limda tasviriy san’at o‘qituvchilarining kasbiy va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirish orqali raqobatbardosh mutaxassislarni tayyorlash masalalari yoritilgan.