(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Har bir inson tabiatdagi rangin olamni anglash orqali, hayotiy go`zalliklarni his etadi va unga nisbattan o`z munosabatini bildirish bilan bir qatorda inson ijtimoiy faoliyatida ranglardan maqsadli foydalanadi. Chunki ularning inson ruhiyatiga ta`siri tabiiy bo`lib hissiyotlarini o`zgarib turishiga sabab bo`ladi. Bizni o’rab turgan tabiatni ranglar ishtirokisiz tasavvur qilishimiz mushkuldir. Kundalik hayotimizni qisman ranglar boshqarishini anglaganimizda ularning mohiyatlariga to`g’ri baho bergan bo`lar edik. Ranglrni optik va emotsional ta`siri o`zaro chambarchas bog’liq bo`lib bizga kerakli ta`sirchanlik xususiyatlari haqida ma`lumot beradi.