(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada mikroftalmiya kasalligining klinik ko‘rinishlari, etiologik omillari va uni davolashdagi zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Mikroftalmiya ko‘rish qobiliyatining jiddiy buzilishiga olib keluvchi rivojlanish anomaliyasi bo‘lib, u genetik va ekologik omillar ta’sirida yuzaga keladi. Maqolada erta tashxislash, multidisciplinar yondashuv (oftalmolog, genetik, pediatr) va reabilitatsiya choralarining ahamiyati yoritilgan.