(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada oftalmologiyadagi eng og‘ir asoratlardan biri hisoblangan endoftalmit kasalligining kelib chiqish sabablari, klinik belgilari va davolash strategiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi ko‘z ichi infeksiyalarining oldini olishda profilaktik choralarning ahamiyatini yoritishdir. Maqolada operatsiyadan keyingi endoftalmitning diagnostika bosqichlari va intravitreal antibiotikoterapiyaning klinik samaradorligi muhokama qilinadi.