(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada tumanlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishning xalqaro amaliyoti, xususan, Xitoy, Janubiy Koreya va Germaniya kabi yetakchi davlatlarning tajribasi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda hududiy iqtisodiyotni boshqarishda markazlashuvdan voz kechish, tumanlar darajasida innovatsion klasterlarni shakllantirish va mahalliy resurslardan samarali foydalanish mexanizmlari o‘rganilgan. Xorijiy mamlakatlar tumanlarni rivojlantirishda qo‘llagan strategik yondashuvlar, jumladan, Janubiy Koreyaning “Saemaul Undong” harakati va Xitoyning maxsus iqtisodiy zonalari misolida ko‘rib chiqiladi.