(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ommaviy axborot vositalarining zamonaviy jamiyatda jamoatchilik fikrini shakllantirish, boshqarish va ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga ta’sir ko‘rsatishdagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda OAVning axborot tarqatish, ma’rifiy vazifalari va davlat hamda jamiyat o‘rtasidagi “ko‘prik” vazifasi yoritilgan. Shuningdek, axborot asrida mediasavodxonlikning ahamiyati, dezinformatsiya (fake news) xavfi va jurnalistlarning kasbiy mas’uliyati ilmiy nuqtai nazardan asoslab berilgan. Xulosada sog‘lom jamoatchilik fikrini shakllantirishda xolis axborot va fuqarolarning tanqidiy tahlil ko‘nikmalari muhim omil ekanligi qayd etilgan.