(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada 1872–1876-yillarda dastlab Qo‘qon xonligiga, so‘ngra Rossiya istilosiga qarshi qo‘zg‘alon ko‘targan soxta xon Po‘latxonning qo‘zg‘alonga qo‘shilishi, undagi faoliyati, qo‘zg‘alonchilarning umumiy harakati va oqibatlari yoritiladi.