(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada o’smir qizlarda autodestruktiv xulqni oldini olishda maktab psixologining ijtimoiy-psixologik roli va faoliyat yo’nalishlari tahlil qilinadi. Erta aniqlash, individual va guruhli psixologik yordam ko’rsatish, ota-onalar va pedagoglar bilan hamkorlik hamda profilaktik dasturlarni amalga oshirishdagi psixolog vazifalari ko’rib chiqiladi. Muallif tomonidan maktab psixologlari faoliyatini takomillashtirishga oid amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.