(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqola voyaga yetmaganlarda deviant xulqni oldini olish va huquqiy-psixologik profilaktikani amalga oshirish masalalarini tahlil qiladi. Tadqiqot yoshlar orasida deviant xulq sabablarini aniqlash, profilaktik vositalar va ijtimoiy-psixologik metodlarni qo‘llash samaradorligini o‘rganadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, huquqiy va psixologik profilaktika yoshlar xulqini barqarorlashtirishda samarali vosita sifatida namoyon bo‘lad.