(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada huquqiy tarbiyaning shaxs, jamiyat va davlat huquqiy madaniyatini yuksaltirishdagi oʻrni, huquqiy ong, huquqiy bilim, huquqiy eʼtiqod va qonuniy xulq-atvorni shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Huquqiy tarbiyaning huquqiy taʼlim, huquqiy targʻibot, maʼnaviy-axloqiy tarbiya, yuridik amaliyot va oʻzini oʻzi huquqiy tarbiyalash bilan oʻzaro bogʻliqligi ochib berilgan.