(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada iqtisodiy terminlar tizimida soʻz oʻzlashtirish jarayonining lingvistik xususiyatlari tahlil qilingan. Iqtisodiy terminlarning manba tillari, ularning tilga kirish yoʻllari, fonetik, grafik, morfologik va semantik moslashuv jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, lotin, fransuz va arab tillaridan oʻzlashgan iqtisodiy terminlarning shakllanishi hamda terminologik tizimdagi oʻrni misollar asosida izohlangan. Tadqiqot natijalari iqtisodiy terminlarning xalqaro standartlashuv va milliy til meʼyorlari uygʻunligida rivojlanishini koʻrsatadi hamda oʻzbek va ingliz tillari iqtisodiy terminologiyasini qiyosiy oʻrganish uchun nazariy asos yaratadi.