(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada huquqiy oila tushunchasining nazariy-huquqiy mazmuni, uni huquqiy tizim va huquq tizimi kategoriyalaridan farqlash mezonlari, milliy huquqiy tizimlarni muayyan huquqiy oilaga birlashtiruvchi belgilar hamda zamonaviy huquqiy oilalarning asosiy turlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Huquq manbalari, huquqiy tafakkur, huquq ijodkorligi va huquqni qoʻllash uslubi, qonunchilikni tizimlashtirish, sud amaliyotining ahamiyati, huquqiy madaniyat va tarixiy rivojlanish huquqiy oilalarni tasniflashning asosiy mezonlari sifatida asoslanadi. Ayni paytda mamlakat huquqiy tizimi milliy davlatchilik, musulmon huquqi, odat huquqi va sovet huquqi tarixiy tajribasining muayyan taʼsirini saqlab qolgan mustaqil milliy huquqiy tizim ekanligi asoslanadi.