(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tezisda tadbirkorlik faoliyatining milliy iqtisodiyot rivojidagi o‘rni hamda uning iqtisodiy barqarorlikka ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida tadbirkorlikning yangi ish o‘rinlarini yaratish, raqobat muhitini shakllantirish, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va aholi daromadlarini ko‘paytirishdagi ahamiyati yoritib berilgan. Shuningdek, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikning iqtisodiy o‘sish sur’atlariga ta’sir etuvchi muhim omillardan biri ekani asoslab berilgan.