(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonida zamonaviy o‘zbek tili leksikasining boyishi, xususan, o‘zlashma so‘zlarning tutgan o‘rni va ulardan foydalanishdagi dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Muallif tarixiy va zamonaviy o‘zlashish omillarini qiyoslagan holda, bugungi kunda ingliz tilidan kirib kelayotgan terminlarning fan, texnika va iqtisodiyot sohalaridagi ahamiyatini yoritib beradi. Maqolada varvarizmlarning ko‘payishi, terminologik chalkashliklar va nutq madaniyatidagi g‘alizliklar asosiy muammolar sifatida ko‘rsatilgan. Shuningdek, tilning sofligini saqlash va o‘zlashma so‘zlarni milliy til me’yorlariga moslashtirish bo‘yicha amaliy takliflar ilgari surilgan.