(untitled) (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada sport mashg‘ulotlarida psixologik-pedagogik yondashuvlar orqali o‘quv samaradorligini oshirish masalalari tahlil qilinadi. Zamonaviy sport ta’limida o‘quvchilarning psixologik holatini hisobga olgan holda pedagogik jarayonni tashkil etish muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda motivatsion metodlar, individual yondashuv, kommunikativ texnologiyalar va psixologik qo‘llab-quvvatlash usullarining sport mashg‘ulotlari samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, psixologik-pedagogik yondashuvlardan foydalanish o‘quvchilarning faolligini oshiradi, ularning mashg‘ulotlarga bo‘lgan qiziqishini kuchaytiradi hamda o‘quv natijalarini yaxshilaydi.