XALQARO YUK TASHISHLARDA TRANSPORT XARAJATLARINI KAMAYTIRISHNING LOGISTIKA USULLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada xalqaro yuk tashish tizimida transport xarajatlarini kamaytirishning asosiy logistika usullari va zamonaviy yondashuvlari tahlil qilingan. Transport xarajatlariga ta’sir qiluvchi omillar, logistika jarayonlarini optimallashtirish, marshrutlarni samarali tanlash hamda zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘rni yoritilgan. Shuningdek, yuk tashish jarayonlarida samaradorlikni oshirish va transport xarajatlarini minimallashtirish bo‘yicha takliflar keltirilgan.
Keywords: transport xarajatlari, logistika, xalqaro yuk tashish, marshrut optimallashtirish, logistika tizimi, transport samaradorligi.