TIJORAT BANKLARI AKTIVLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA RAQAMLI SUG‘URTA XIZMATLARINING ROLI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada tijorat banklari aktivlari samaradorligini oshirishda raqamli sug‘urta xizmatlarining roli tahlil etiladi. Insurtech texnologiyalari kredit riskini kamaytirish, garov monitoringini yaxshilash va operatsion jarayonlarni optimallashtirish jarayonidagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi.
Keywords: tijorat banklari, aktivlar samaradorligi, raqamli sug‘urta, insurtech, kredit riski.