STEAM TA’LIM TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA SINFDAN TASHQARI MASHG‘ULOTLARDA DIDAKTIK O‘YINLARNI QO‘LLASH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada STEAM ta’lim texnologiyalarining mazmun-mohiyati, sinfdan tashqari mashg‘ulotlarda didaktik o‘yinlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati hamda o‘quvchilarning ijodiy va mantiqiy fikrlashini rivojlantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, STEAM yondashuvi asosida tashkil etilgan didaktik o‘yinlarning samaradorligi, ularning ta’lim jarayonidagi afzalliklari hamda amaliy qo‘llash usullari keng tahlil qilingan.
Keywords: STEAM, didaktik o‘yin, innovatsion ta’lim, sinfdan tashqari mashg‘ulot, kreativ fikrlash, integratsiya, ta’lim texnologiyasi, interaktiv metod.