OT SOʻZ TURKUMINI OʻQITISH METODIKASI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada ot so‘z turkumini o‘qitish metodikasining nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Unda ot so‘z turkumining grammatik xususiyatlari, uni o‘qitishning maqsad va vazifalari, an’anaviy hamda zamonaviy pedagogik metodlardan foydalanish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, interfaol metodlar, ko‘rgazmali vositalar va innovatsion texnologiyalarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Maqolada ot so‘z turkumini o‘qitishda uchraydigan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari haqida ham fikr yuritilgan.
Keywords: ot so‘z turkumi, grammatika, ona tili ta’limi, metodika, interfaol metodlar, pedagogik texnologiyalar, grammatik kategoriya, ko‘rgazmali vositalar, nutq rivojlantirish, ta’lim samaradorligi.