DEGRADATSIYAGA UCHRAGAN YAYLOV YERLARINI XATLOVDAN O‘TKAZISH HAMDA GEOBATANIKA TATQIQOT ISHLARINI OLIB BORISH BO‘YICHA LOYIHA ISHLARINI SAMARALI TASHKIL ETISH (Jondor tumani misolida). (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada masofadan zondlash orqali degradatsiyaga uchragan yaylov yerlar monitoringini yuritish asos bo’ladigan normative – huquqiy hujjatlar to’g’risida ma’lumotlar berilgan.
Keywords: normativ-huquqiy hujjatlar, qonun,qonun osti hujjatlari, yaylov yerlari, degradatsiya, monitoring, geobatanika.