ЛОГИСТИК ПРОВАЙДЕРЛАР ФАОЛИЯТИ РИВОЖЛАНИШИДА РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Мақолада логистик провайдерлар фаолиятини ривожлантиришда рақамли технологияларнинг ўрни ва аҳамияти таҳлил қилинган. Логистика соҳасида ахборот технологиялари ва рақамли платформаларнинг жорий этилиши натижасида 3PL, 4PL ва 5PL-провайдерлар фаолиятининг шаклланиш тенденциялари ўрганилган. Шунингдек, логистик хизматларни рақамлаштиришнинг асосий йўналишлари, платформа ечимларининг афзалликлари ва Ўзбекистонда логистика соҳасида амалга оширилаётган рақамли ислоҳотлар таҳлил қилинган. Тадқиқот натижалари рақамли платформалар логистика хизматлари самарадорлигини ошириш, таъминот занжирини интеграциялаш ва миллий логистика тизимининг рақобатбардошлигини кучайтиришда муҳим омил эканлигини кўрсатади.
Keywords: рақамли логистика, логистик провайдер, 3PL, 4PL, 5PL, рақамли платформа, таъминот занжири, ахборот технологиялари, логистика маркази.