ATROF MUHITNI OʻRGANISH FANIDA INTERAKTIV PLATFORMALARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada atrof muhitni o‘rganish fanini o‘qitishda interaktiv platformalardan foydalanishning pedagogik samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim jarayoniga joriy etilishi o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, mustaqil fikrlashini rivojlantirish hamda ekologik tafakkurini shakllantirishda muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqot davomida turli interaktiv platformalar yordamida tashkil etilgan darslarning an’anaviy usullar bilan olib borilgan mashg‘ulotlarga nisbatan afzalliklari qiyosiy tahlil qilindi.
Keywords: atrof muhit, ekologik ta’lim, interaktiv platformalar, raqamli texnologiyalar, ta’lim samaradorligi, o‘quv jarayoni, innovatsion yondashuv, mustaqil fikrlash, ekologik tafakkur, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, onlayn ta’lim, vizual o‘qitish, pedagogik samaradorlik