“КРЕМНИЙОРГАНИК БИРИКМАЛАР ВА УЛАР АСОСИДА ГИДРОФОБИЗАТОРЛАРНИНГ ОЛИНИШИ ВА АҲАМИЯТИ” (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Кремнийорганик бирикмалар ва уларнинг модификациялари асосида гидрофобизаторларнинг олининши, хоссалари ўрганилганда, олинган маҳсулот унумини белгиловчи бошланғич компонентларнинг реакцияга киришиши ва эритувчилар табиатининг турли атроф-муҳит шароитларидаги узгариши  ва реакция вақтларидаги таъсири ўрганилди. Полимер қопламалар олиш учун функционал полиорганосилоксанларни синтез қилиш, кейинчалик уларни кимёвий модификациялаш, ёнмайдиган,сорбцион ва гидрофобик хоссалар бериш мақсадида, шунингдек гетерофаза полимеризациясида сирт фаол моддалар сифатида фойдаланиш хақида ўрганишлар натижаси келтирилган.
Keywords: полимер қопламалар, сирт фаол моддалар, адгезия, гидрофобизация, органик гуруҳ, органосилан.