BOSHLANGʻICH TAʼLIMDA STEAM TEXNALOGIYASI ORQALI FANLARARO INTEGRATSIYANI AMALGA OSHIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim tizimida STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) texnologiyasidan foydalanish imkoniyatlari va uning afzalliklari tadqiq etilgan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy, ijodiy hamda tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirishda fanlararo integratsiyaning o‘rni va ahamiyati tizimli ravishda yoritilgan. Shuningdek, tabiatshunoslik, matematika, tasviriy san’at va texnologiya darslarini o‘zaro bog‘lab o‘qitishning pedagogik shart-sharoitlari hamda amaliy usullari tahlil qilingan. Maqola yakunida STEAM yondashuvi asosida dars samaradorligini oshirish va o‘quvchilarning mustaqil faoliyatini faollashtirish bo‘yicha uslubiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: Boshlang‘ich ta’lim, STEAM texnologiyasi, fanlararo integratsiya, tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv, innovatsion ta’lim, amaliy ko‘nikma, loyiha ishi.