DARS JARAYONIDA ANIMATSION MATERIALLARDAN FOYDALANISHNING DIDAKTIK AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida dars jarayonining samaradorligini oshirishda animatsion materiallardan foydalanishning didaktik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan. Tadqiqotda vizualizatsiya texnologiyalarining talaba va o‘quvchilarning darsga bo‘lgan motivatsiyasini kuchaytirish, diqqatni jamlash va murakkab mavzularni oson o‘zlashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, animatsiyalarni dars bosqichlariga integratsiya qilishning pedagogik-psixologik tamoyillari, multimedia vositalarining axborotni uzoq muddatli xotirada saqlashga ko‘rsatadigan ta’siri hamda didaktik imkoniyatlari yoritilgan. Maqola yakunida ta’lim amaliyotida animatsion ishlanmalardan unumli foydalanish bo‘yicha metodik tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: didaktik ahamiyat, animatsion materiallar, vizualizatsiya, pedagogik texnologiyalar, multimedia, dars samaradorligi, motivatsiya, interaktiv ta’lim, axborotni qabul qilish, innovatsion metodika.