BOTANIKA FANINI O‘QITISHDA INTERFAOL TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
ushbu ilmiy ishda botanika fanini o‘qitishda interfaol texnologiyalardan foydalanishning pedagogik ahamiyati, dars samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda talabalarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, botanika darslarida qo‘llaniladigan ayrim interfaol metodlar va ularning amaliy ahamiyati haqida fikr yuritilgan.
Keywords: interfaol texnologiyalar, pedagogik metodlar, biologiya ta’limi, klaster, aqliy hujum, innovatsion ta’lim, botanika darslari, gerbariy materiallari, dala amaliyoti, interfaol yondashuv.