PEDAGOGIK QOBILIYATLAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada “qobiliyat” va “pedagogik qobiliyat” tushunchalarining psixologik-pedagogik mohiyati tahlil etilgan. Shuningdek, o‘qituvchi faoliyatida muhim sanalgan didaktik, akademik, kommunikativ, perseptiv qobiliyatlar hamda ularning ta'lim-tarbiya jarayoni samaradorligiga ta'siri yoritib berilgan. Maqola davomida bo‘lajak pedagoglarda pedagogik qobiliyatlarni aniqlash va shakllantirish yo‘llari bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.
Keywords: Pedagogik qobiliyat, pedagogik mahorat, didaktik uquv, kommunikativ qobiliyat, perseptiv xususiyatlar, pedagogik refleksiya, emotsional intellekt, kasbiy kompetensiya, zamonaviy o‘qituvchi, ta’lim samaradorligi.