XXI ASR O‘QUVCHISINI TARBIYALASHDA INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
XXI asr o‘quvchisini tarbiyalashda yangicha pedagogik texnologiyalar ta’lim jarayonini jonlantiruvchi muhim omildir. Mazkur tezisda o‘quvchini faollikka undash, mustaqil fikrlashga yo‘naltirish va tarbiyaviy maqsadni dars mazmuni bilan uyg‘unlashtirish masalalari yoritiladi. Shaxsga mos yondashuv, hamkorlikdagi ish va amaliy topshiriqlar orqali bilimning barqarorligi kuchayishi ko‘rsatiladi. Xulosa shuki, yangicha usullar tarbiya va ta’limni bir butun jarayonga aylantirib, o‘quvchini zamon talablari darajasiga olib chiqadi.
Keywords: yangicha pedagogik texnologiyalar, XXI asr o‘quvchisi, tarbiya, mustaqil fikrlash, hamkorlik