BANK KREDITLARI VA BIZNESNING RIVOJLANTIRISHINING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Bank kreditlari zamonaviy iqtisodiyotda biznes subyektlarining barqaror faoliyat yuritishi va rivojlanishida muhim moliyaviy manba sifatida namoyon bo‘ladi. Xususan, bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalar o‘z faoliyatini kengaytirish, investitsion loyihalarni amalga oshirish, aylanma mablag‘lar yetishmovchiligini bartaraf etish hamda innovatsion g‘oyalarni joriy etishda bank kreditlaridan keng foydalanadilar. Shu jihatdan, bank kreditlarining iqtisodiy mohiyatini, ularning turlari, berilish mexanizmi va samaradorligini ilmiy jihatdan o‘rganish dolzarb masalalardan biri hisoblanadi.
Keywords: hozirgi sharoitda iqtisodiyotning barqaror va jadal rivojlanishini ta’minlashda bank kreditlarining rolini yanada oshib borayotgani bilan izohlanadi. Bozor iqtisodiyoti chuqurlashib borayotgan, raqobat kuchaygan va investitsion ehtiyojlar ortayotgan bir davrda biznes subyektlarining moliyaviy resurslarga bo‘lgan talabi sezilarli darajada oshmoqda.