“BOBURNOMA”DA BOSHQARUV SAN’ATI HAQIDA (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada davlatchilikning paydo bo‘lishi, uning asosiy unsurlari, davlatchilikning rivojlanish evolyusiyasi, shuningdek, insoniyat tarixida bir umrga nom oldirgan ulug‘ davlat arboblari haqida atroflicha to‘xtanilgan. Bobur mirzoning davlatchilikni mustahkamlash borasidagi sa’y - haraktlari, uning jasorati, qat’iy irodasi, vatanparvarligi va islom dini an’analariga rioya etgan holda o‘z zimmasiga yuklatilgan vazifani sharaf bilan uddalashiga sabab bo‘lgan omillar haqida so‘z boradi.
Keywords: jamiyat, tamaddun, boshqaruv, faylasuf, olim, jamoa, davlat, qonun, monarxiya, ibrat, adolat, tartib - qoida.