DUBROVIN DIFFERENTSIAL TENGLAMALAR SISTEMASI UCHUN KOSHI MASALASI YECHIMINING MAVJUD VA YAGONALIGI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Davriy potentsialli Dirak operatori uchun teskari masaladan foydalanib manbali va manbasiz yuklangan modifitsirlangan Korteveg-de Friz tenglamasi integrallangan, Yechimning x boʼyicha davri va antidavri, shuningdek, yechimning x boʼyicha analitikligi toʼgʼrisida muhim natijalar olingan.
Keywords: Davriy funksiyalar sinfi, antidavriy masala, davriy masala, xos qiymatlar, modifitsirlangan Korteveg-de Friz tenglamasi, Dubrovin sistemasi.