DAVLAT XIZMATLARINI RAQAMLASHTIRISH ORQALI KORRUPSIYANI KAMAYTIRISH MEXANIZMLARI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu tadqiqotda davlat xizmatlarini raqamlashtirish mexanizmlarining korrupsiyaga qarshi kurashda tutgan o'rni tahlil qilinadi. Elektron hukumat tizimlari shaffoflikni oshirish, byurokratik ixtiyoriylikni cheklash va fuqarolik nazoratini kuchaytirish vositasi sifatida ko'rib chiqiladi. O'zbekistondagi joriy islohotlar va ularning samaradorligi masalalariga siyosiy tahlil asosida baho beriladi.
Keywords: raqamlashtirish, elektron hukumat, korrupsiyaga qarshi kurash, shaffoflik, davlat xizmatlari.