KICHIK BIZNESNI RIVOJLANTIRISHDA RAQAMLI INNOVATSIYALAR VA ULARNING IQTISODIY TA'SIRI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Maqolada O'zbekistonda kichik biznes sub'ektlari faoliyatini raqamli innovatsiyalar negizida qayta qurishning iqtisodiy oqibatlari ko'rib chiqilgan. Mualifning Andijon va Farg'ona vodiysi tadbirkorlari bilan o'tkazgan kuzatuvlari hamda Davlat statistika qo'mitasining ochiq ma'lumotlariga tayanib, raqamli to'lov tizimlari, elektron tijorat platformalari va bulutli buxgalteriya xizmatlarining mahsuldorlikka ko'rsatadigan to'g'ridan-to'g'ri va bilvosita ta'siri tahlil qilingan. Maqolada chiqarilgan xulosalar hududiy rivojlanish dasturlarini ishlab chiquvchi mutaxassislar uchun amaliy qiymatga ega.
Keywords: kichik biznes, raqamli innovatsiyalar, iqtisodiy samaradorlik, elektron tijorat, raqamli transformatsiya, O'zbekiston, mahsuldorlik, raqamli to'lovlar.