RUS TILINI O‘RGANISH JARAYONIDA O‘QUVCHILARNING TANQIDIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada rus tilini o‘rganish jarayonida o‘quvchilarning tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishning pedagogik mexanizmlari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Til o‘rganishni faqat mexanik yodlash bilan cheklamay, axborotni tahlil qilish, mustaqil xulosa chiqarish va argumentlar keltirish orqali o‘quvchilarning intellektual salohiyatini oshirish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, dars jarayonida qo‘llaniladigan "Klasser", "Sinkveyn", "Insert" va loyihaviy o‘qitish kabi interfaol metodlarning samaradorligi asoslab berilgan.
Keywords: tanqidiy fikrlash, rus tili, axborot tahlili, pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar, mustaqil fikrlash, til o‘rganish, nutqiy kompetensiya.