KAOLIN MINERALINING KIMYOVIY TARKIBI VA KRISTALL TUZILISHINI O‘RGANISH HAMDA UNING KIMYOVIY TEXNOLOGIYA SANOATIDAGI AHAMIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Ushbu maqolada kaolin mineralining kimyoviy tarkibi, kristall tuzilishi, fizik-kimyoviy xossalari va kimyoviy texnologiya sanoatidagi ahamiyati keng yoritilgan. Kaolin zamonaviy sanoatning muhim mineral xomashyolaridan biri hisoblanadi.
Keywords: Kaolin tabiiy alyumosilikat minerali bo‘lib, sanoatning ko‘plab tarmoqlarida qo‘llaniladi. Uning tarkibida alyuminiy va kremniy birikmalarining mavjudligi kimyo sanoati uchun katta ahamiyatga ega. Bugungi kunda qog‘oz, keramika, qurilish materiallari, farmatsevtika, kosmetika va kimyo sanoatida kaolindan keng foydalaniladi. Kaolin tabiiy alyumosilikat minerali bo‘lib, sanoatning ko‘plab tarmoqlarida qo‘llaniladi.