BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNI ZAMONAVIY PEDAGOGIK G‘OYALARDAN KREATIV FOYDALANISHGA TAYYORLASHNING ZARURIYATI (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarni zamonaviy pedagogik g‘oyalardan kreativ foydalanishga tayyorlashning dolzarbligi, nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim tizimida yuz berayotgan innovatsion o‘zgarishlar, raqamli texnologiyalarning keng joriy etilishi hamda kompetensiyaviy yondashuvning rivojlanishi pedagoglardan ijodkorlik, moslashuvchanlik va innovatsion fikrlashni talab etmoqda. Shu nuqtai nazardan, pedagogika yo‘nalishi talabalarida zamonaviy pedagogik g‘oyalarni ijodiy qo‘llash kompetensiyasini shakllantirish masalalari yoritilgan.
Keywords: kreativlik, zamonaviy pedagogik g‘oyalar, bo‘lajak o‘qituvchi, innovatsion ta’lim, pedagogik kompetensiya, ta’lim texnologiyalari, kasbiy tayyorgarlik.