RAQAMLI TRANSFORMATSIYA NATIJADORLIGINI BAHOLASHDA DML MODELI ASOSIDA BOSHQARUV QARORLARINI OPTIMALLASHTIRISH (ZAMONAVIY TARAQQIYOT VA FAN: 21-ASR YONDASHUVLARI, 2026)
Mazkur tezisda raqamli transformatsiya jarayonlarining natijadorligini baholash va boshqaruv qarorlarini optimallashtirishda DML (Digital Maturity Level) modelidan foydalanish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotda raqamli yetuklik darajasini baholashning nazariy asoslari, hududiy boshqaruv tizimlarida raqamli texnologiyalarni joriy etish samaradorligi hamda DML modeli asosida boshqaruv qarorlarini qabul qilishning ustuvor yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, raqamli transformatsiyaning iqtisodiy va ijtimoiy samaradorligini tavsiflovchi ko‘rsatkichlar tizimi taklif etilgan.
Keywords: raqamli transformatsiya, DML modeli, raqamli yetuklik, boshqaruv qarorlari, raqamli iqtisodiyot, mintaqaviy rivojlanish, samaradorlik, raqamli infratuzilma.